Korean 10-Step Skincare Routine

K-Pop, K-Drama en K-Beauty zijn heel populair geworden niet alleen in Azië, maar ook in de rest van de wereld. Als je een beetje bekend bent met ook maar enige aspecten van de K-Beauty, dan heb je vast en zeker gehoord van de 10-stappen skincare routine uit Korea!

Koreaanse vrouwen hebben over het algemeen meer producten in hun skincare routine dan wij Nederlandse vrouwen voor dagelijks, wekelijks of maandelijks gebruik. Ik heb hier nooit eerder bij stil gestaan, totdat ik voor het eerst naar Seoul in Korea ging! Ik stond versteld!

Elk huidtype is zo anders. Zelfs al zijn de huidtypes onderverdeeld in vier groepen namelijk vettig, droog, normaal en gecombineerd dan nog is er geen enkel huidtype hetzelfde als de ander, Daarom is er ook geen standaard skincare routine die voor iedereen perfect is. De laatste tijd heb ik zoveel meisjes gezien die het contouren en matteren helemaal beheersen, en dit ziet er ook echt super uit! Maar vooral als je meer makeup gebruikt per dag is het heel belangrijk om je gezicht goed te reinigen en te verzorgen. 
Niet zo lang geleden merkte ik dat ik toch echt wel ouder word (ik ben geen tiener meer!) en heb ik meer aandacht besteed aan mijn veranderlijke huid. Ik denk dat de meeste van ons wel op een punt komen waar we hier meer over gaan nadenken. Vooral in Korea waar dames veel ouder dan ik een huid hebben om jaloers op te zijn! Hun huid is zo mooi (gezond), gevoed en vooral happy! Ik dacht toen: Dat wil ik ook!

Zoals elk persoon en elke huid andere behoeftes heeft, zul je gaan beseffen dat niet 1 enkele product goed zal zijn voor al je behoeftes in je gehele gezicht. Het meest waarschijnlijke is dat je meerdere producten voor verschillende gebieden en problemen in je gezicht nodig zal hebben. Als je goed reinigt, scrubt, behandelt, hydrateert en je huid beschermt zal je huid er zoveel profijt van hebben. Je zal je jonge en gezonde huid behouden en dit hoeft allemaal nog geeneens zoveel van je tijd te vragen. Al in 5~10 minuten in de ochtend en in de avond zullen goed benut worden. Als je 10~30 minuten de tijd kan besteden aan je makeup dan kun je zeker 5~10 minuten extra aandacht geven aan je huid om flawless te zijn.

In het kort:

1. Makeup verwijderen met een olie cleanser
2. Waterbasis reiniger (ja, maar liefst twee keer je gezicht reinigen!)
3. Scrub
4. Toner
5. Essence
6. Ampoules, boosters en serums
7. Gezichtsmaskertje (word ik blij van!)
8. Oogcreme
9. Moisturizer
10. SPF

Omdat je huid voortdurend aan verandering toe is door tijd, seizoen of welke andere reden dan ook, zul je merken dat je soms producten toe moet voegen of weg moet laten in je skincare routine. 

Het is gewoon superleuk om zelf te gaan ontdekken wat je huid precies nodig heeft, want alleen jij voelt dat het beste!

 

 

© 2016 - 2017 Noonawon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel